Parchet Stratificat Stejar Traditional White CHALET

siguranta_copii_tr
sigur pt copii
trepte_tr
trepte
mentenanta_tr
întreținere ușoară
incalzire_pardoseala_tr
pardoseli încălzite
25ani_tr
garanție 25 ani

Preț de catalog
de la

Preț special

BOEN LOGO
Obține un preț mai bun!
Povestește-ne despre proiectul tău și ne vom strădui să îți facem o
ofertă de nerefuzat
Nu ezita!
  • Tip parchet Triplustratificat
  • Esența stratului nobil Stejar
  • Clasa de aspect Traditional
  • Format lamelă XXL Plank
  • Dimensiuni disponibile 20x200-350x2000-4000 mm
  • Top layer 4.5 mm
  • Finisaje disponibile Live Natural (ulei)
  • Montaj pe pardoseli încălzite Partial recomandat
  • Gama coloristică Alb/ deschis
Real Wood
FSC
Breeam
Rainforest
Blauer Engel

Preț de catalog
de la

Preț special

BOEN LOGO
Obține un preț mai bun!
Povestește-ne despre proiectul tău și ne vom strădui să îți facem o
ofertă de nerefuzat
Nu ezita!
Din aceeași colecție

Parchet Stratificat Stejar Pearl CHALET

Parchet Stratificat Stejar Epoca CHALET

Parchet Stratificat Stejar Sand CHALET

Parchet Stratificat Stejar Traditional CHALET

Parchet Stratificat Stejar Old Grey CHALET

Întrebări frecvente

Pe scurt, conform normei europene armonizate poate fi denumit PARCHET un produs folosit pentru pardosire și care are în componență un strat de uzură din lemn de minim 2,5 mm.

Atenție! Ce este în afara acestei definiții nu este parchet.

Deci, conform normelor în vigoare, laminatul NU ESTE parchet, iar termenul corect este de pardoseli laminate și nicidecum “parchet” laminat.

Noi, la Ecolemn, ne ocupăm doar de parchet. Real. Autentic. Valoros.

Parchet Stratificat

Lamelele de parchet stratificat sunt realizate din mai multe straturi presate împreună. Stratul nobil sau top layer-ul este stratul ce contează de fapt, aceasta oferind senzația vizuală și tactilă, precum și numele parchetului

În funcție de numărul de straturi distingem parchet dublustratificat (format dintr-un strat suport și stratul nobil), parchet triplustratificat  (format din un strat de bază subțire, stratul din mijloc dispus perpendicular față de celelalte straturi și top layer-ul) și parchet multistratificat (sau multistrat – format dintr-un placaj multistratificat special pentru parchet din mesteacăn și stratul nobil)

Parchet Masiv 

Lamelele de parchet masiv sunt realizate dintr-o singură bucată de lemn de diverse esențe, fiind considerat parchetul tradițional/ clasic. De cele mai multe ori acest tip de parchet este furnizat nefinisat, finisajul urmând a se realiza după montaj.

Parchet Industrial

Acest tip de parchet se livrează în plăci legate cu bandă/ hârtie adezivă, nefinisat. Stratul de uzură este cel mai mare în cazul parchetului industrial, fiind dat de grosimea efectivă. Drept urmare, putem spune că este varianta de parchet “life time”.

Parchet artistic (design)

Parchetul artistic poate fi realizat atât din parchet masiv, cât și stratificat și se prezintă sub diverse modele și denumiri – Versailles, Chantilly, Chevron etc.

Chiar dacă fiecare producător are propriile clase și denumiri (de ex. Andante, Vivo, Calm, Lively, Astig, Espressivo etc) putem încadra parchetul în 4 mari clase, în funcție mai ales de frecvența și dimensiunile nodurilor.

 

Select

Această clasă de aspect/ sortare include parchet cu foarte puține noduri, de mici dimensiuni, fără diferențe majore de nuanță. Este clasa cea mai restrictivă, cu randamentele de producție cele mai reduse și în general cu prețul cel mai ridicat. 

 

Natural (natur) 

Este o clasă de aspect intermediară, ce include noduri mai mari, de obicei până la 15 mm în diametru, sănătoase și foarte puțin alburn.

Rustic

Aici găsim lamele cu noduri mari, crăpături chituite, alburn și alte particularități de creștere ale lemnului. Este cea mai relaxată clasă de sortare și cu prețurile cele mai reduse.

Extra Rustic

Lamele atent selecționate pentru a pune în valoare întregul caracter al lemnului – noduri de dimensiuni foarte mari, crăpături accentuate, uneori chituite, diferențe de nuanță accentuate etc.

 

Câteva cuvinte despre noduri

Nodurile apar în mod natural în lemn acolo unde o creangă crește din trunchiul copacului. Din punctul de vedere al parchetului distingem 2 tipuri de noduri – căzătoare (care s-au desprins din lemn sau au fost înlăturate și apoi chituit locul rămas) și sănătoase

Nefinisat – parchetul nu are niciun strat de finisaj aplicat. Unele variante se livrează preșlefuite.

 

Uleiat – frumusețea naturală a lemnului este scoasă în evidență cel mai bine de finisajele cu ulei. Uleiurile penetrează suprafața lemnului, saturându-i porii. Parchetul uleiat este foarte ușor de reparat local, fără a fi necesară șlefuirea întregii suprafețe.

În gama noastră finisajele cu ulei se regăsesc sub numele de ProVital și LiveNatural.

 

Lăcuit –  este finisajul cel mai rezistent la trafic, dar odată deteriorat este mai complicat de reparat. Lacurile pot fi cu diverse grade de luciu – de obicei satinate sau mate. O gamă distinctă de lacuri sunt acelea care îmbină aspectul natural al uleiului cu rezistența la trafic a lacului – ProActive+, LiveMatt și LivePure.

 

Periat –  este un tratament adițional care vine în completarea finisajelor cu ulei sau lac, având scopul de a scoate și mai mult în evidență fibra și textura lemnului. Practic părțile mai moi ale lemnului sunt îndepărtate prin trecerea lamelelor prin niște perii speciale, rezultând o suprafață texturată, în relief.

 

Bizotul – este o prelucrare a marginilor lamelelor, fiind perceput ca o teșitură perimetrală. Are rolul de a evidenția formatul lamelelor de parchet. Acesta poate fi mai discret sau mai adânc și poate fi aplicat pe laturile lungi sau pe întreg perimetrul.

 

Rindeluit/ antichizat – sunt prelucrări de multe ori manuale, tradiționale care aduc un aer de vechi, ca o patină a timpului. Rezultatele sunt spectaculoase.

Pe scurt: DA.

Alegerea parchetului

Precum parchetul natural, încălzirea în pardoseală creează un mediul confortabil și sănătos. Dacă ai optat pentru sistemul de încălzire în pardoseală este important să alegi corect tipul de parchet. Din punct de vedere al stabilității dimensionale și al comportamentului în timp recomandarea cea mai la îndemână este parchetul stratificat. Datorită construcției în straturi acesta este foarte bine adaptat stresului cauzat de schimbările de temperatură.

Un alt factor care trebuie luat în calcul la alegerea parchetului pentru pardoseli încălzite este esența stratului nobil – recomandarea noastră este stejarul, frasinul, lemnul termotratat, nucul, unele esențe exotice și mai puțin fagul sau arțarul canadian.

Verificarea stratului suport

Nu instalați niciodată parchet pe o șapă de ciment a cărei umiditate reziduală este mai mare de 4%. Pentru intervalul de umiditate  1,8-2% se recomandă crearea unei bariere de vapori cu rășini special fabricate în acest scop.

Un alt aspect crucial legat de montajul parchetului pe șape încălzite este realizarea ciclului de încălzire-răcire a suportului de montaj pentru a elimina tensiunile interne și pentru a reduce umiditatea conținută.

 

Alegerea unui sistem de încălzire prin pardoseală

În principiu sunt 2 variante când vine vorba de a alege sistemul de încălzire – sistemul cu agent termic și sistemul electric. Din experiență proprie putem spune că cel mai întâlnit sistem la noi este cel cu agent termic.

Indiferent de sistemul ales, temperatura maximă sub parchet trebuie să fie de 27°C. Această temperatură este cea la care parchetul rămâne stabil dimensional și, cel mai important, este acea temperatură care nu ridică praful și alergenii de la nivelul pardoselii în aerul inspirat. 

Înainte de montajul parchetului trebuie verificat ca instalația să nu aibă scurgeri sau pierderi de presiune.

 

Instalarea parchetului pe pardoseli încălzite

Opriți instalația cu cel puțin 48h înainte de montaj.

Recomandarea noastră referitoare la montaj este ca acesta să se realizeze prin lipire cu adeziv pe stratul suport. Astfel transferul termic va fi cel mai bun.

Adezivul folosit trebuie să aibă proprietăți elastice pentru a permite mișcările micronice ale parchetului. Recomandăm un adeziv silanic și pentru că eventualele pete rămase pe parchet după montaj se pot îndepărta foarte ușor.

 

Considerații post-montaj

După finalizarea montajului parchetului și a plintei se recomandă pornirea treptat a instalației de încălzire, în pași de 2-3°C/ zi.

Este de evitat acoperirea parchetului cu covoare de mari dimensiuni.

La fel ca în cazul montajului pe șape clasice, temperatura ambientală nu ar trebui să depășească 21-22°C, iar umiditatea relativă a aerului ar trebui să se situeze în jurul valorii de 50%.

Odată ce parchetul tău este montat vei simți textura și căldura naturală a lemnului sub picioarele tale. O încântare! Totodată, precum toate lucrurile naturale, lemnul este supus uzurii. Pentru a fi sigur că vei păstra frumusețea parchetului tău și pentru a te bucura de el mult timp avem câteva recomandări:

Folosește covorașe la intrare. Grija pentru parchet începe de la ușă. Un covor de bună calitate va reține praful, dar mai ales micile fire de nisip și pietricelele ce sunt foarte abrazive și vor deteriora suprafața parchetului.

Atenție la mobilă!  Nu trage piesele de mobilier direct pe suprafața parchetului. Vei provoca zgârieturi și chiar unele foarte profunde, foarte greu de remediat. Pentru piesele de mobilier pe care le miști des – scaune, mese, canapele, fotolii etc. folosește paduri din pâslă sau plută la suprafața de contact cu parchetul.

Încălțămintea.   Încearcă să nu intri pe parchet cu bocanci murdari de noroi, cu pantofi cu tocuri cui, cu clăpari sau patine. E lesne de înțeles de ce.

Curăță rapid stropii și petele de lichide. Lichidele în general sunt un inamic al parchetului, lemnul fiind un material higroscopic. Unele lichide cum ar fi vinul roșu, cafeaua sau cola au un potențial ridicat de a lăsa pete pe parchet. Iar umezeala în exces poate cauza chiar umflarea și dezlipirea parchetului. Ar fi bine să arunci o privire și la ghivecele plantelor din casă.

Animalele de companie. Micii (sau marii) prieteni îți înseninează ziua și te umplu de energie, dar ai grijă să aibă ghearele tăiate și urmărește-i când își caută un loc de făcut pipi.

Lumina solară directă. Unele specii de lemn și unele finisaje își vor pierde din strălucire în zonele cu scăldate în soare și vor fi ușor mai terne față de restul  zonelor cu parchet.

Curățarea. Când cureți parchetul ia în considerare un mop de bună calitate pe care îl vei stoarce foarte bine, astfel încât să fie doar umezit. Parchetului nu îi place o baie cu spumă :). Și folosește produse de curățare recomandate de producătorul parchetului care sunt compatibile cu tipul de finisaj ales.

Finisajele moderne ale parchetului nostru se încadrează în mare parte în categoria “maintenance-free”. Ceea ce înseamnă că o mătură sau aspirator sunt suficiente pentru curățarea regulată a parchetului. Practic poți considera parchetul o mobilă de pe care ștergi praful când și când.

 

Curățarea sezonieră (la Paște și la Crăciun :) nu este foarte complicată, dar e bine să ai în vedere tipul de finisaj – lac sau ulei și să acționezi în consecință cu substanțe de curățare specifice.

În principiu sunt 3 pași simpli – 1) aspiră, 2) spală parchetul cu o soluție de detergent și apă cu un mop foarte bine stors, 3) clătește cu apă curată tot cu un mop foarte bine stors.

Inundarea parchetului e poate cea mai gravă problemă pe care o poți întâmpina ca posesor al unei pardoseli din lemn.

Îți recomandăm, înainte de toate, să închei o asigurare a bunurilor care să includă și accidente de tipul inundației pentru parchet.

Dacă totuși se întâmplă, acționează cât de repede cu putință pentru a îndepărta apa de pe parchet, apoi aerisește temeinic și pentru mai mult timp încăperea. Nu acționa imediat asupra parchetului în direcția de a remedia efectele inundației (mai puțin în cazul extrem când parchetul a devenit inutilizabil). Lasă-l să mai lucreze 1-2 săptămâni pentru a se stabiliza din nou lemnul și abia apoi poți interveni pentru eventuale lucrări de reparații.

Suntem gata să îți facem o ofertă excelentă!