Despre noi

Suntem o companie dinamica, in cautare permanenta de noi provocari. Pastram traditia inceputa cu mai bine de 20 ani in urma, oferind produse si servicii de cea mai buna calitate la pretul corect.

Suntem reprezentanți autorizați pentru mai multe mărci de parchet renumite pentru calitatea produselor oferite: Weitzer Parkett Austria, Boen Norvegia, Triveneta Parchetti Italia.

Suntem importatori direcți de lemn exotic pentru exterior (decking) atât din America de Sud (Brazilia, Bolivia, Paraguay) cât și din Asia (Indonezia).

Propunem soluții tehnice adaptate fiecărui proiect în parte bazate pe măsurători și determinări precise, dar și pe experiența acumulată de-a lungul timpului.

Pentru produsele achiziționate de la noi oferim servicii de transport și montaj profesional prin partenerii agreați.

De asemenea, dispunem de un atelier complet utilat pentru realizarea de elemente personalizate – trepte, glafuri, diverse modele artistice de parchet, diverse terminații etc.

Ecolemn este marcă înregistrată la OSIM.

Ecolemn si ecologia

Parchetul din lemn masiv care ne înfrumuseţează casele, birourile, sălile de sport, magazinele, îşi are originea în pădurile Europei, ale Africii, Asiei sau Americii.

Deşi aparent este o contradicţie între termenul de ecologie şi activitatea unei firme care consumă foarte mulţi metri cubi de lemn pentru a-şi îndeplini obiectivele, în realitate, prin activitatea sa, firma Ecolemn contribuie la menţinerea unui echilibru între natură şi economie.

Iată de ce: diminuarea resurselor de lemn ale planetei nu poate fi imputată folosirii lemnului ca material de construcţie; utilizarea industrială a acestei resurse, de fapt, reprezintă doar 1,8% din activitatea de reducere a ariilor împădurite, procent care este mult inferior mediei anuale de creştere a marilor păduri pluviale tropicale şi a zonelor de pădure din ariile temperate.

În realitate, cauza principlă a distrugerilor progresive de păduri este despădurirea sălbatică datorată incendiilor provocate de proprietari iresponsabili sau de populaţie, în goana după noi terenuri pentru agricultură sau construcţii. Şi mai gravă este incapacitatea legislativă şi programatică de a tutela această resursă naturală.

Firme precum Ecolemn, din lumea întreagă, contribuie la menţinerea unui echilibru eficient între economie şi natură. Alături de furnizorii noştri de parchet, suntem angrenaţi în lupta pentru menţinerea pădurilor prin respectarea principiilor reîmpăduririi, tăierilor selective, rotaţiei zonelor de tăiere, etc.

De ce a utiliza lemnul masiv este bine pentru mediu?

A alege între un parchet din lemn şi o imitaţie, este de fapt un demers ecologic.

De ce? Producţia, transformarea şi tratamentul lemnului consumă mai puţină energie decât orice alt material de construcţie! În plus, după fiecare tăiere, pădurile sunt replantate pentru generaţiile următoare.

Tăierea încurajează replantarea!

Cu cât se utilizează mai mulţi arbori, cu atât sunt replantaţi mai mulţi, pentru că, practic, tot lemnul european provine din păduri gestionate. Tăierea crează spaţiu pentru noi plante şi de obicei se respectă principiul „ 2 arbori plantaţi pentru fiecare arbore tăiat“.

Lemnul este reciclabil integral!

De fapt, lemnul poate fi utilizt pe 3 niveluri diferite:

  1. Mai întâi este utilizat pentru a crea un produs.
  2. Produsul însuşi poate fi reciclat.
  3. În final poate fi utilizat pentru a produce energie.

Niciun alt material regenerabil nu poate egala lemnul în această privinţă, ca volum şi economie.

Lemnul înlocuieşte alte materiale care consumă carbon?

Nu doar producerea şi transformarea lemnului consumă foarte puţină energie, dar lemnul poate înlocui alte materiale ca oţelul, aluminiul, betonul, plasticul, a căror producere necesită un mare consum de energie.

Efectul de „capcană pentru carbon“ al produselor din lemn joacă un rol important în reducerea gazului cu efect de seră.

Marca inregistrata

S.C. AB ADVANCED WOOD S.R.L. este titulara exclusiva a dreptului de proprietate industriala asupra marcii ECOLEMN PARCHET SI DECKING, conform Certificatului de Inregistrare eliberat de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci in coformitate cu prevederile Legii 84/1998 privind  marcile si indicatiile geografice.

Orice activitate desfasurata, in care se foloseste denumirea ECOLEMN va fi considerata ca intentie calificata si tratata ca infractiune de contrafacere conform art. 83 din Legea 84/1998 republicata privind marcile si indicatiile geografice.


Va rugam sa aveti in vedere urmatoarele dispozitii ale Legii 84/1998

Art. 1

Drepturile asupra marcilor sunt recunoscute si aparate pe teritoriul Romaniei in conditiile prezentei Legi.

Art. 4

Dreptul asupra marcii este dobandit si protejat prin inregistrarea acesteia la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Art. 35

Inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv asupra marcii. Titularul marcii poate cere instantei judecatoresti competente sa interzica tertilor sa foloseasca in activitatea lor comerciala, fara consimtamantul titularului:
– un semn care, data fiind identitatea sau asemanarea cu marca, ori data fiind identitatea sau asemanarea produselor sau serviciilor carora li se aplica semnul cu produsele sau serviciile pentru care marca a fost inregistrata, ar produce in perceptia publicului un risc de confuzie, incluzand si riscul de asociere a marcii cu semnul.

In aplicarea alin. 2, titularul marcii poate cere sa fie interzise tertilor, in special urmatoarele acte:
a) aplicarea semnului pe produse sau pe ambalaje;                                                            
b) oferirea produselor sau comercializarea ori detinerea lor in acest scop sau, dupa caz, oferirea sau prestarea serviciilor, sub acest semn;
c)  importul sau exportul produselor sub acest semn;
d) utilizarea semnului pe documente sau pentru publicitate.

Art. 83

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de 1.500 RON:
a) contrafacerea, imitarea sau folosirea fara drept a unei marci in scopul inducerii in eroare a publicului asupra calitatii produselor sau serviciilor la care se refera marca; 
b) punerea in circulatie, fara drept, a unui produs/serviciu purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse/servicii identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.
Savarsirea de catre un tert a oricarui act prevazut la art. 35 alin.2, fara consimtamantul titularului marcii inregistrate, constituie infractiune de contrafacere. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate.“

De asemenea, art. 1, 2, 3 si 5 din Legea 11/1991 si art.301 din Codul Penal sanctioneaza infractiunea de concurenta neloiala. 

Prezenta instiintare, are rol de informare, in vederea evitarii oricaror neintelegeri care ar putea fi  cauzate de necunoasterea situatiei juridice a marcii ECOLEMN.

Pentru orice incalcare a dreptului de proprietate industriala al Ecolemn Srl , ne vom vedea obligati  sa folosim toate mijloacele pe care Legea, Politia, Parchetul, Justitia si celelalte institutii ale Statului ni le pun la dipsozitie, in vederea inlaturarii incalcarilor aduse.